Kategorie

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Dokument określa zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych przez Consigliere Daniel Słowik, który jest właścicielem sklepu internetowego prowadzonym pod adresem internetowym www.sklep.kacpa.pl (dalej: Sklep)

Consigliere Daniel Słowik
ul.Staffa 7/39a
30-212 Kraków
NIP 6772276076
REGON 121848831
Numer konta: 46 1140 2017 0000 4202 1306 7856 mBank

Korzystanie z naszych usług wiąże się z zaakceptowaniem kwestii formalnych związanych z udostępnianiem i przepływem danych na temat naszych klientów. Prosimy o zapoznanie się z poniższą polityką prywatności firmy Consigliere Daniel Słowik do której należy sklep www.sklep.kacpa.pl

Consiglere Daniel Słowik respektuje i szanuje prawo użytkowników i klientów do prywatności i ochrony danych osobowych - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. „O ochronie danych osobowych” (Dz. U. Nr 133, poz. 883). Klienci, mają prawo do wglądu w swoje dane, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania do celów związanych z realizacją zamówienia. Dane są również chronione zgodnie z „Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 133, poz. 1204)”.

Dane klientów, które zbieramy.

Dane zbierane podczas rejestracji: podczas rejestracji klient podaje następujące informacje: imię i nazwisko, adres, telefon, adres email oraz hasło, z którego klient zamierza korzystać.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu: niezbędne do dokonania transakcji w sklepie www.kacpa.store.pl jest przekazanie danych osobowych, adresowych i teleinformacyjnych: imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności.

Dane zbierane automatycznie: podczas wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane: np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane podczas kontaktu: w przypadku kontaktu ze sklepem www.sklep.kacpa.pl poprzez stronę internetową, telefon, pocztę email, itp. przekazywane są dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

Wszystkie uzyskane dane osobowe są chronione i wykorzystywane wyłącznie do celów informacyjnych i marketingowych, na potrzeby sklepu www.kacpa.store.pl zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. u. nr 133 poz. 883).

Wykorzystywanie danych klientów: Consigliere Daniel Słowik w żaden sposób nie sprzedaje i nie przekazuje danych podmiotom trzecim. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie w celu umożliwienia zalogowania się i korzystania z naszego systemu. W celu dokonania zakupu rejestracja klienta jest wymagana. Dane klienta pozyskane w trakcie transakcji wykorzystywane są w celu realizacji rozliczeń, przepływu pieniędzy oraz wysyłki towaru do klienta. Dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia karty kredytowej klienta. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe w celu dokonania zakupu. Dane adresowe są przekazywane firmie kurierskiej, która wykorzystuje je jedynie w celu spedycji i dostarczenia przesyłki. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy klientem, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytania.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane klienta mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić dane klienta organom wymiaru sprawiedliwości.

Sposoby kontaktu z klientami: po zamówieniu towaru, Sklep stosuje kontakt mailowy w celach informacyjnych na temat przebiegu zamówienia oraz w celu dodatkowych ustaleń dotyczących transakcji. Ważne informacje i ustalenia firma rozwiązuje drogą telefoniczną. Jeśli klient korzysta z Newslettera sklepu, otrzymywać będzie na skrzynkę emailową wiadomości z aktualnościami związanymi z działalnością sklepu online.

Kwestia zmiany danych osobowych i adresowych: po zalogowaniu się do systemu, można wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

POLITYKA COOKIES

Dlaczego i jak stosujemy pliki Cookies?
Pliki "cookies" używane na stronach internetowych należących do firmy Consigliere Daniel słowik, zapewniają naszym Klientom bezpieczeństwo i efektywność korzystania z ww. witryn internetowych. Pliki "cookies" umożliwiają między innymi logowanie do konta Użytkownika sklepu, wybór opcji logowania oraz odpowiednią personalizację wyświetlanych na stronie produktów i informacji. Niniejsza Polityka dotycząca plików "cookies" wyjaśnia, czym są pliki "cookies", jakie są reguły ich stosowania, oraz jakie płyną korzyści z ich zastosowania.

"Cookies" – co to jest?
"Cookies" są to małe pliki tekstowe, wysyłane i przechowywane na Twoim komputerze, smartfonie czy innych urządzeniu, z którego łączysz się z Internetem. Pliki te są bardzo pożyteczne, gdyż pozwalają "stronie" rozpoznać Twoje urządzenie i odpowiednio się wyświetlić. W naszych sklepach korzystamy z "cookies" z wielu powodów:, aby dostosować nasze strony do preferencji użytkowników, ułatwić nawigację po stronach oraz zapewnić skuteczność procedur bezpieczeństwa.

Jak pliki "cookies" dopasowują naszą stronę internetową do potrzeb Klienta?
"Cookies" pomagają w dostosowaniu zawartości strony internetowej do oczekiwań użytkowników. Analityczne pliki "cookies" wykorzystywane są w celu oceny statystyk wejść na stronę internetową. Pozwalają one nam ocenić, jakie są upodobania i oceny użytkowników, a także jak możemy ulepszać stronę internetową dla użytkownika.

Jak możesz zarządzać swoimi plikami "cookies"?
Większość używanych przeglądarek, zarówno na komputerach, jak i smartfonach czy innych urządzeniach, domyślnie akceptuje pliki "cookies". Jeśli chcesz zmienić te domyślne ustawienia dla tej czy innych stron internetowych możesz to zrobić za pomocą ustawień w przeglądarce. Jeśli nie jesteś pewien jak zmienić te ustawienia, skorzystaj z "pomocy" w menu używanej przeglądarki. Zanim zdecydujesz się zmienić domyślne ustawienia pamiętaj jednak, że wiele "cookies" pomaga podniesieniu wygody korzystania ze strony. Wyłączenie plików "cookies" może mieć wpływ na to jak będzie się wyświetlać nasza strona w Twojej przeglądarce. Przykładowo po wyłączeniu "cookies" możesz widzieć prawidłowo wyglądającą stronę …, ale nie będziesz mógł zalogować się na swoje konto lub dokonać zakupów.


www.sklep.kacpa.pl © 2013 Wszystkie prawa zastrzeżone. (wdrożenie sklepu wwolnychchwilach.pl)